Citron- och kardemummakaka

Serverar: 12-14 portioner

Sötsyrlig kaka, där fantastiska dofter från kardemumma och citron sprider sig i köket redan under gräddningen.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk nymald kardemumma
  • 2 dl mjölk
  • 1 citron, rivet skal
  • 125 g smör, smält
  • 5 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Florsocker
  • Rivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt salt, bakpulver, kardemumma, mjölk och citronskal. Blanda ordentligt. Tillsätt smält smör och mjöl. Vispa snabbt ihop allt till en jämn smet.
    3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-45 minuter. Låt den svalna i formen.
    4. Pudra över florsocker och lite rivet citronskal före servering.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben