Citron- och kardemummasnäckor

Serverar: 25 portioner

Helt underbara bullar. Lite som wienerbröd.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 6½-7 dl vetemjöl
  • 50 g jäst (för söta degar)
  • 1 dl kaffegrädde
  • ½ dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 2 ägg
  • Fyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • Rivet skal av 1-2 citroner
  • Instruktioner

    1. Finfördela smöret i mjölet (spara 1 dl till utbakning). Smula ner jästen i en skål och lös upp den med grädden. Häll i socker, salt och ägg.
    2. Tillsätt mjölblandningen och arbeta till en smidig deg, tillsätt ev lite mer mjöl.
    3. Rör ihop fyllningen och kavla ut och bred på, forma bullar eller kranslängder.
    4. Låt jäsa en timma under duk, pensla och garnera. Gräddas i ugn. Krans 200 grader i ca 10 minuter. Bullar 250 grader i 8 min. Ca kolla i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben