Citron- och laxspett

Serverar: 4 portioner

Lax är läckert på spett och allra helst i kombination med grillad citron! Tänk på att inte marinera laxen för länge - den "tillagas" nämligen av syran från limen.

Ingredienser

  • Ca 500 g lax i kuber
  • 1 citron, skal och saft
  • ½ finhackad röd chili
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • ½ kruka koriander
  • 1 msk neutral olja
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 3 citroner
  • Rapsolja
  • Grillspett
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman skal och saft från citronen med chili, grovhackad koriander, vitlök och rapsolja. Tänd grillen och lägg ner laxkuberna i marinaden. Låt laxen marinera tills glöden är fin, ca 15 minuter.
    2. Tvätta och skär citronerna i stora klyftor och därefter en gång på mitten. Häll sesamfröna på en flat tallrik och vänd laxkuberna i fröna så att alla sidor täcks. Varva lax och citronbitar på grillspettet.
    3. Grilla laxen i ca 6 minuter och vänd på spetten flera gånger under tiden. Var noga med att glöden och gallret är riktigt heta när du lägger på spetten, annars kan laxen fastna i gallret. Salta och peppra när spetten är färdiggrillade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben