Vispa smör och socker poröst. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper, 30x40 cm.
Vispa därefter vitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret.Bred marängen över bottensmeten toppigt. Strö på mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Låt kakan kallna. Dela den på mitten.
Vispa grädden. Rör lemon curd mjuk och vänd ner den i grädden. Lägg ihop bottnarna med citrongrädden emellan.
Hej, får jag ge dig två tips om denna tårta.
1. Frys in den först sedan är den lätt att lyfta och dela, för den är ju lite svår att lyfta eftersom den blir porös.
2, Prova att riva äpplen och lägg uppe på grädden det blir syrligt också till den söta marängen.
Hej, får jag ge dig två tips om denna tårta. 1. Frys in den först sedan är den lätt att lyfta och dela, för den är ju lite svår att lyfta eftersom den blir porös. 2, Prova att riva äpplen och lägg uppe på grädden det blir syrligt också till den söta marängen.