Citron- och marängtårta

Serverar: 14 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lättbakad och fräsch tårta som räcker till många

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 5 äggulor
  • 4 msk mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Maräng
  • 5 äggvitor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 50 g mandelspån (kan uteslutas)
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl lemoncurd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°.
    2. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper, 30x40 cm.
    3. Vispa därefter vitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret.Bred marängen över bottensmeten toppigt. Strö på mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
    4. Låt kakan kallna. Dela den på mitten.
    5. Vispa grädden. Rör lemon curd mjuk och vänd ner den i grädden. Lägg ihop bottnarna med citrongrädden emellan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maneten 28 januari 2009

    Hej, får jag ge dig två tips om denna tårta. 1. Frys in den först sedan är den lätt att lyfta och dela, för den är ju lite svår att lyfta eftersom den blir porös. 2, Prova att riva äpplen och lägg uppe på grädden det blir syrligt också till den söta marängen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben