Marinerad fläskfilé är ett bra och somrigt bufféalternativ. Här får fläskfilén en topping bestående av lök, kapris och örter. Den serveras med en smarrig ört- och basilikakräm.
Ingredienser
1 fläskfilé, ca 600 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
Marinad
3/4 dl olivolja
1 dl valfria örter, t ex basilika, persilja och lite rosmarin
1 citron, finrivet skal
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Toppa med
1 rödlök
3 msk örter, t ex persilja, gräslök och basilika
1 liten burk kapris, ca 55 g
Garnering
Hackade färska kryddor
Citronskivor
Ört- och basilikakräm
4 vitlöksklyftor
3 msk finhackade örter
½ röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
½ dl olivollja
200 g färskost, t ex Philadelphia