Citron- och örtmarinerad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Marinerad fläskfilé är ett bra och somrigt bufféalternativ. Här får fläskfilén en topping bestående av lök, kapris och örter. Den serveras med en smarrig ört- och basilikakräm.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Marinad
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 dl valfria örter, t ex basilika, persilja och lite rosmarin
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Toppa med
  • 1 rödlök
  • 3 msk örter, t ex persilja, gräslök och basilika
  • 1 liten burk kapris, ca 55 g
  • Garnering
  • Hackade färska kryddor
  • Citronskivor
  • Ört- och basilikakräm
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk finhackade örter
  • ½ röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • ½ dl olivollja
  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet. Blanda ingredienserna till marinaden. Häll marinaden i en plastpåse och stoppa ner köttet. Låt marinera ett par timmar eller över natten.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Ta upp köttet och torka av det. Salta och peppra. Hetta upp smöret, bryn köttet runt om. Lägg köttet i en ugnsfast form, ugnsstek i ugnens mitt ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Skiva köttet, placera skivorna på ett uppläggningsfat.
    4. Toppingen: Finhacka löken och örterna. Blanda med kapris och fördela på köttet. Garnera.
    5. Ört- och basilikakräm: Finhacka vitlök, örter och chili. Mixa samman örter, vitlök, chili, olja och färskost till en mjuk och ganska slät kräm.
    6. Servera krämen till köttet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben