Citron- och olivkyckling

Serverar: 2 portioner

En frisk och syrlig rätt som inspirerats av Medelhavet, både i smak och enkelhet. Servera med bröd men även potatis, ris eller pasta är gott till. Två kycklinglår utan skinn och ben ger ca 80 g rent, tillagat kött.

Ingredienser

  • 4 kycklinglår, med ben
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 0,5 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • 0,5 st hönsbuljongtärning
  • 0,5 dl olivspad
  • 0,5 dl gröna oliver
  • 4 citronskivor
  • 125 g kikärter
  • Tillbehör
  • 100 g grovt bröd, med kostfiber
  • 150 g blandade salladssorter
  • Instruktioner

    1. Dra skinnet av kycklinglåren. Salta och peppra. Hetta upp oljan i en stekpanna, gärna med släpplättbeläggning. Bryn låren runt om så att de får färg.
    2. Koka upp vatten, buljongtärning och olivspad i en liten gryta.
    3. Skiva oliverna. Lägg kycklinglåren i grytan med citronskivor och oliver. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter.
    4. Lägg i sköljda och avrunna kikärter, låt bli varmt och servera med gott bröd och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben