Citron- och persikopaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Syrlig paj med frisk smak av persikor. Fick den första gången av min vän Jenny som är dietist och som hade fått i uppdrag att komponera en smal trerätters festmåltid. Att nyttigt kan vara så gott!!!

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 75 g smör
  • 1 msk kallt vatten
  • 2 mogna persikor - konserverade eller färska
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 1 dl mellangrädde
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till pajskalet (vetemjöl, socker, smör och kallt vatten) och klä en form. Förgrädda ca 10 minuter. Dela persikorna i klyftor. Rör ihop övriga ingredienser till fyllningen. Fördela ut persikoklyftorna i pajskalet och häll fyllningen över. Grädda i ugn 15-20 min i 225 C.
    2. Serveras kall med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben