Citron- och persiljekyckling

Serverar: 4 portioner

En perfekt vårmiddag när du vill bjuda på något extra gott! Läcker kyckling med len, fin citronsås.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 dl ris
  • Lag
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • Sås
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljongtärning
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk citronsaft
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 1 msk hackad persilja
  • Dekoration
  • Citronskivor
  • Ugn: 250 grader
  • Instruktioner

    1. Koka upp lagen, lägg i kycklingfiléerna och låt koka i 20 min.
    2. Dra kastrullen från värmen. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen.
    3. Sås: Smält matfettet i en kastrull, rör i vetemjölet.
    4. Späd med buljong och rör i crème fraiche.
    5. Låt såsen koka i 5 minuter.
    6. Tillsätt citronsaft, -skal och persilja
    7. Lägg riset i en eldfast form.
    8. Skiva filéerna och lägg dem ovanpå. Ringla över citronsåsen och toppa med citronskivor.
    9. Gratinera mitt i ugnen i 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    imminn 24 mars 2010

    Hej! Helt underbar kyckling. Jag ville testa den, för att ha som bjudmat nu i påsk. Du får 5+++++. Glad Påsk// Imminn

    imminn 27 mars 2010

    Hej! Jag glömde att fylla i betyget. Ber om ursäkt för det. MVH//Imminn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben