Citron- och persiljepotatis

Serverar: 4 portioner

Citron- och örtdressingen som droppas över färskpotatisen tar fram den underbara jordiga smaken. 172 kcal/portion

Ingredienser

  • 500 g skrubbad färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk fint rivet citronskal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk hackad slätbladig persilja
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Om potatisarna är stora, dela dem på hälften eller i fjärdedelar. Lägg i en kastrull och täck med kallt vatten. Lägg på locket, koka upp och låt sjuda 12-15 minuter tills potatisarna är mjuka.
    2. Blanda olivolja, citronskal, vitlök, senap och hälften av persiljan i en liten skål, krydda rejält med svartpeppar.
    3. Låt potatisarna rinna av i ett durkslag och häll tillbaka dem i kastrullen. Häll över olivoljedressingen och blanda väl så att potatisarna täcks av dressing.
    4. Lägg potatisarna på ett varmt serveringsfat. Strö över resten av persiljan och servera varmt. Det är också gott att låta potatisarna kallna och servera dem som en kall sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben