Citron- och rosmarinkaka

Citron och rosmarin känns kanske mest igen från matlagning, men det är även en fantastisk kombination i bakverk!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk äkta vaniljpulver eller vaniljextrakt
  • Skal av 1 citron
  • 1 msk färsk, hackad rosmarin
  • 1 dl hett vatten
  • Dekorering
  • Vispad grädde
  • Citronskivor
  • Lite rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en 20 cm stor springform.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser samt citronskal och rosmarin (ej vaniljextrakt om du använder flytande) och rör ner det torra i äggsmeten - Obs! - vänd runt, vispa inte! Tillsätt vattnet och rör försiktigt ihop. Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
    3. Dekorera kakan med spritsad grädde, citronskivor och lite rosmarin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben