Citron- och stjärnanissill

Serverar: 6-8 portioner

En klar sillinläggning passar alltid bra på midsommarbordet. Et här är en favorit som är lite oväntad i smaken.

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill, 420 g
  • Citronlag
  • Den sparade lagen, ca 1 dl
  • 1 citron
  • 1 liten rödlök
  • 4 stjärnanis
  • Instruktioner

    1. Häll av lagen från sillen och spara den. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar.
    2. Skölj citronen väl och strimla skalet, gärna med ett zestjärn. Skär också 4 tunna skivor av citronen och dela dem i bitar. Skala och skiva löken tunt.
    3. Blanda inläggningslag med lök, citronskal och citronskivor. Lägg ner sillen.
    4. Lossa 5 frön från stjärnanisen och stöt dem fint. Lägg dem i lagen tillsammans med resten av stjärnanisen. Låt grna stå till nästa dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben