Citron- och vallmofrönkakor

Serverar: 24 portioner

Knapriga och smakrika kakor. Vallmofröna kan också tillsättas i degen.

Ingredienser

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 1 litet ägg
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Rivet skala av 2 citroner
  • 3½ dl vetemjöl
  • Topping
  • 1 ägg
  • ½ dl blå vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner ägg och vaniljsocker. Tillsätt citronskal och vetemjöl och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i kylskåp i 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Kavla ut degen ½ cm tjock och ta ut kakor med mått. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
    4. Grädda i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben