Citron- och vallmomuffins

Serverar: 12 portioner

Syrligt och sött - en oslagbar kombination.

Ingredienser

  • 3 msk blå vallmofrön
  • ½ dl mjölk
  • 225 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl honung
  • Rasp av 1 citron
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Stöt vallmofröna i en mortel, koka upp mjölken och häll den över fröna. Låt dem stå och dra 5 minuter. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker, honung och citronraspet pösigt.
    2. Blanda mjölet och bakpulvret i en bunke. Sikta ner det i smeten och rör om försiktigt. Tillsätt smöret och vänd sist i vallmofröblandningen. Låt smeten stå och svälla 1-2 timmar i rumstemperatur.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsplåt i teflon och fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda i ca 15 minuter, gräddningstiden kan variera från 12 till 18 minuter beroende på ugn. Det är säkrast att prova med en sticka att muffinsen är torr.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben