Citron- och vaniljfromage

Serverar: 4-6 portioner

En fluffig, fast och mild fromage som är väldigt enkel att göra och passar särskilt bra som efterrätt till sommarens grillmiddagar. Eftersom den är så fast passar den bra att välta upp. Snyggast blir det om man smörjer formen med lite neutral matolja men enklast är det att klä formen med plastfolie.

Ingredienser

  • 5 blad gelatin
  • 3 st äggulor
  • 3 st äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • 1 st citron
  • 0,5 st vaniljstång, endast de urskrapade fröna
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl grädde
  • Ca 3 dl hallon att servera till (frysta och tinade går bra)
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinet.
    2. Tvätta citronen, riv det gula av skalet fint och pressa ur saften.
    3. Vispa äggulor och socker vitt. Rör ner citronskal och gräddfil . Smält gelatinet på svag värme i citronsaften. Häll det under vispning ner i sockersmeten.
    4. Vispa grädden och blanda ner den i sockersmeten.
    5. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner dem i sockersmeten.
    6. Häll försiktigt fromagen i en vacker serveringsskål eller i portionsformar och ställ kallt att stelna ca 3 timmar, gärna längre.
    7. Lägg hallonen ovanpå fromagen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben