Citrondoftande broccolisnäckor

Serverar: 4 portioner

Citronen ger frisk smak till den här rätten.

Ingredienser

  • 600 g färsk broccoli
  • 350 g pasta t ex orecchiette eller snäckor
  • 6 skivor parma- eller annan lufttorkad skinka
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och finhackad röd spanskpeppar
  • Finrivet skal och saft av ½ välborstad citron
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Ca 1 dl färsk riven parmesan
  • 4 msk rostade pinjenötter
  • Instruktioner

    Ansa och dela broccolin i buketter. Ångkoka broccolibuketterna ca 3 min. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag, spara 1 dl av vattnet. Fräs skinkan i smöret i en stor stekpanna ca 1 min. Ta upp skinkan och spara den till garnering. Häll oljan i pannan. Tillsätt vitlök, spansk peppar och citronskal och fräs ca 1 minut. Blanda broccolin och pastan. Häll över citronsaften. Tillsätt ev det sparade pastavattnet om pastan känns för torr. Låt allt bli genomvarmt. Lägg pastan på ett varmt fat. Strö över parmesan och pinjenötter. Garnera med skinkan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben