Citronfilé med dragonsmak

Serverar: 4 portioner

5:e pris fick denna rätt i en tävling som anordnades av Allers 1988 och avgjordes 1989. Kvinnan som skapade heter Eva Hult från Ängelholm. Värd att göra.

Ingredienser

  • 500-600 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½ msk pressad citronsaft
  • 1 tsk torkad dragon
  • ½ dl persilja
  • Finstrimlat citronskal
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Bryn dem i smör några i taget. Salta och peppra.
    2. Tag upp köttet och häll i grädden. Tillsätt citronsaft, dragon och persilja och koka upp.
    3. Lägg köttet i såsen och låt eftersteka i 5-6 minuter. Strö på strimlat citronskal.
    4. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    5
    40 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben