Citrongräspannacotta med chokladkola och rostad kokos

Serverar: 4 portioner

Fräsch pannacotta, där den hemmagjorda chokladgömman i botten, gör den extra festlig.

Ingredienser

  • 1 citrongräs
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 2 gelatinblad
  • Chokladkola
  • 50 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • Garnering
  • ½ dl rostade kokosflagor
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Chokladkola: Hacka chokladen. Koka grädde, socker och sirap i en kastrull till en simmig sås, ca 5 minuter. Häll såsen över chokladen, rör tills den smält. Fördela smeten i portionsglas. Ställ i kylen i ca 1 timme.
    2. Pannacotta: Krossa citrongräset. Koka upp grädde, mjölk, socker och citrongräs i en kastrull. Låt stå i ca 5 minuter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp dem och smält i den varma gräddblandningen. Sila blandningen. Låt svalna. Häll gräddblandningen försiktigt över chokladkolasmeten. Ställ i kylen att stelna i ca 3 timmar.
    3. Garnera pannacottan med rostade kokosflagor och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben