Citronrutor med röda vinbär

Serverar: 15-20 portioner

Gammal klassiker i ny tappning. Kakan blir fantastiskt god med citron och syrliga röda vinbär..

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl, 240 g
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl vetemjöl
  • Rivet skal av 1 citron
  • 3/4 dl pressad citron
  • 150 g röda vinbär
  • ½ msk Maizena majsstärkelse
  • Garnering
  • Röda vinbär
  • Florsocker
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ihop smör, socker och ägg. Tillsätt mjöl och salt och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en liten långpanna, ca 20x30 cm. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
    3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Sikta i mjölet och tillsätt citronskal och -saft. Blanda vinbär med majsstärkelse och sprid ut i pajskalet. Toppa med citronsmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    4. Låt pajen kallna innan den skärs i rutor och garneras med vinbär och florsocker. Servera gärna med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben