Citronsill

Serverar: 4-6 portioner

En väldigt fräsch och god sill.

Ingredienser

  • 1 förpackning urvattnad inläggningssill à 420 g
  • 10 cm purjolök, mittbit
  • 1 äggula
  • 1 msk senap
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 2 msk socker
  • 5 msk crème fraiche
  • Vitpeppar från kvarnen
  • Instruktioner

    1. Skölj sillfiléerna och skär dem i 2 centimeter breda bitar. Ansa purjolöken och skär den i 3 millimeter stora bitar. Strimla lite till garnering.
    2. Blanda äggula och senap i en skål. Vispa ned olja i en tunn, jämn stråle tills det blir en slät sås.
    3. Tillsätt purjolöksbitar, skal och saft av citron, socker och crème fraiche. Smaka av med vitpeppar.
    4. Lägg ned sillen och låt dra i kylen 1–2 dygn.
    5. Garnera med dill och fina strimlor citronskal. Servera gärna tillsammans med citronsnaps.
    6. Det tar ett par dagar innan sillen legat till sig och är färdig att äta. Sillen håller sig ungefär en vecka i kylskåp.

    Liknande recept

    4.5
    2 d 30 min
    6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben