Citronsill

Ingredienser

  • 1 burk sillfilé
  • 1 purjolök
  • 1 rödlök
  • lite färsk dill
  • finstrimlad citronskal
  • Lagen
  • ca. 1 dl pressad citron
  • 1 1/4 dl vatten
  • drygt 1 dl socker
  • 6 vitpepparkorn
  • 6 kryddpepparkorn
  • 4-6 hela nejlikor
  • 1 litet lagerblad
  • Instruktioner

    Blanda ingridienserna till lagen direkt i en kastrull så at sockret löser sig, och låt lagen kallna. Spola sillen i kallt vatten, låt rinna av o skär den i små bitar. Varva sillen i en skål med skivad purjolök, rödlök o lite dill. Slå på den kalla agen o garnera med citronskal. Låt dra över natten o garnera gärna med lite färsk dill när den serveras.

    Liknande recept

    4.5
    2 d 30 min
    6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben