Citronsill

Serverar: 1-10 portioner

Tid: 30 minuter

Den här sillen är så god att den helt enkelt slår ut vanlig inlagd sill (enligt mig)

Ingredienser

  • 6 hg salt sillfilé , urvattnad ca 10 timmar eller sillfiléer på burk för inläggning
  • 4 dl vatten
  • ¾ dl ättiksprit
  • 1½ - 2 dl socker
  • 1 citron
  • ev . lite rivet citronsskal ca ½ - 1 tsk
  • ½ dl purjolöksringar
  • Instruktioner

    1. Tillagning Blanda till lagen av vatten, ättika och socker. Rör till sockret löst sig.
    2. Skär sillen i 1½ cm stora bitar. Tvätta citronen skär den i klyftor, som i sin tur skärs i tunna skivor. Lägg sill, citronskivor och purjolök i skål eller glasburk och häll över lagen. Låt stå minst 24 timmar. Vid uppläggning dekorera med dillvippor och tunna citronskivor

    Liknande recept

    4.5
    2 d 30 min
    6
    3

    Kommentarer (1)

    emma-lisa 22 december 2009

    Detta var en fantastiskt god sill, tack før receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben