Citrus- och saffranspraliner

Saffranets sötma blandas med frisk citrus i denna juliga pralin. Passar perfekt till en kopp kaffe i julstöket.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk honung
  • 1/2 g saffran
  • Rivet skal av 1 citron
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör, rumstempererat
  • Till garnering
  • 200 g mörk choklad
  • 10 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Värm grädde, mjölk, honung, saffran och citronskal i en kastrull. Låt stå under lock i tio minuter. Hacka chokladen fint.
    2. Värm vätskan igen och sila över chokladen. Blanda tills du fått en slät kräm. Tillsätt smöret och rör till en blank massa.
    3. Spritsa chokladen i iskubsformar och ställ i frysen i en timme.
    4. Smält chokladen i mikrovågsugnen och rulla pralinerna i den mörka chokladen. Ställ på ett fat och låt svalna. Ringla vit choklad över pralinerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Littlechef 6 juni 2010

    Tack för receptet : ) men var snäll och lägg till hur många praliner det blir : ) jag fick ungefär 30 stycken : o Annars var de goda, gjorde drygt 160 stycken till en skolbal ^^

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben