Låt oss inte glömma bort vår barndoms kräm, som smakade så gott! Här är det citruskräm som piffas upp med passionsfrukt, vilket ger en fin och syrlig smak.
Ingredienser
8 apelsiner
1 dl vatten
2 1/2 msk potatismjöl
ev 2 - 3 msk socker
3 passionsfrukter
1 - 2 msk pressad citronsaft
Garnering
Blodapelsin eller blodgrape
Citronmeliss
Instruktioner
- Pressa apelsinerna och häll saften i en kastrull. Blanda ner vatten, potatismjöl och ev socker. Värm på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar.
- Ta kastrullen från plattan. Halvera passionsfrukterna och skrapa ned fruktkärnorna i krämen. Smaka av med citronsaft. Garnera med blodapelsin eller blodgrape och citronmeliss och servera krämen varm eller kall med mjölk.
Liknande recept
Kommentarer (0)