Citrus- och passionskräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Låt oss inte glömma bort vår barndoms kräm, som smakade så gott! Här är det citruskräm som piffas upp med passionsfrukt, vilket ger en fin och syrlig smak.

Ingredienser

  • 8 apelsiner
  • 1 dl vatten
  • 2 1/2 msk potatismjöl
  • ev 2 - 3 msk socker
  • 3 passionsfrukter
  • 1 - 2 msk pressad citronsaft
  • Garnering
  • Blodapelsin eller blodgrape
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Pressa apelsinerna och häll saften i en kastrull. Blanda ner vatten, potatismjöl och ev socker. Värm på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar.
    2. Ta kastrullen från plattan. Halvera passionsfrukterna och skrapa ned fruktkärnorna i krämen. Smaka av med citronsaft. Garnera med blodapelsin eller blodgrape och citronmeliss och servera krämen varm eller kall med mjölk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben