Citruskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Citruskyckling i gräddig sås

Ingredienser

  • Ca 600 g kycklingfilé
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Chilipeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl köttbuljong tärning eller fond
  • Ca 2-3 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • Skal från 1/2 citron
  • Saft från 1 hel citron
  • 3 msk hackad timjan
  • Ev ljus snabbredning
  • 1 dl svarta kalamataoliver
  • 1 citron i bitar
  • Instruktioner

    Dela filéerna i tre bitar. Bryn dem väl i het panna med smör. Krydda med salt, peppar, chilipeppar och tillsätt finhackad vitlök. Ta upp kycklingbitarna. Häll buljong och grädde i pannan, koka upp och lägg ner kycklingbitarna som får puttra med i ca 5-10 min eller tills köttet är genomstekt Smaksätt såsen med citronsaft och strö över timjan blandat med citronskal. Är såsen tunn så red ev av med snabbredning. Lägg i oliverna och citronklyftor. Servera med kokt ris eller potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mep 14 maj 2011

    Underbart god Citruskyckling. Alla smaker: vitlök, timjan ,chilipeppar, oliver o citron framträdde utan att någon smak tog över. Perfekt smak gav det med citronbitarna i . Tack för receptet. Hälsningar Marianne

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben