Clafouti på rabarber - Fransk äggkaka

Serverar: 4 portioner

Kakan kan serveras både varm och rumstempererad. Vill du variera smakerna kan du använda färska bär, då behöver du inte steka dem först, det är bara att strö dem i smeten. Det är också gott att göra clafoutin med äpple, päron eller plommon. Då bör du steka på samma sätt som med rabarbern.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 1½ tsk kanel
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 50 g florsocker
  • 5 msk vetemjöl
  • 2½ dl vispgrädde
  • 200 g mandelmassa
  • Instruktioner

    1. Skala och skär rabarberna i 4 centimeter tjocka bitar. Stek dem i smör, socker och kanel.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Rör sockret, ägg och äggulor poröst. Sikta ner vetemjöl och tillsätt grädden och riven mandelmassa.
    3. Smöra en ugnsfast form och klä insidan med lite strösocker. Häll i smeten och avsluta med rabarberna.
    4. Baka kakan först 20 minuter och strö sedan på lite extra florsocker på toppen. Baka ytterligare i cirka 15 minuter eller tills att den har stannat.
    5. När kakan är klar låt den gärna stå i 20–30 minuter innan du serverar den. Ät med vaniljglass eller lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben