Clafouti på rabarber - Fransk äggkaka
Kakan kan serveras både varm och rumstempererad.
Vill du variera smakerna kan du använda färska bär, då behöver du inte steka dem först, det är bara att strö dem i smeten. Det är också gott att göra clafoutin med äpple, päron eller plommon. Då bör du steka på samma sätt som med rabarbern.
Ingredienser
500 g rabarber
2 msk smör
2 msk strösocker
1½ tsk kanel
2 st ägg
2 st äggulor
50 g florsocker
5 msk vetemjöl
2½ dl vispgrädde
200 g mandelmassa
Instruktioner
- Skala och skär rabarberna i 4 centimeter tjocka bitar. Stek dem i smör, socker och kanel.
- Sätt ugnen på 200 grader. Rör sockret, ägg och äggulor poröst. Sikta ner vetemjöl och tillsätt grädden och riven mandelmassa.
- Smöra en ugnsfast form och klä insidan med lite strösocker. Häll i smeten och avsluta med rabarberna.
- Baka kakan först 20 minuter och strö sedan på lite extra florsocker på toppen. Baka ytterligare i cirka 15 minuter eller tills att den har stannat.
- När kakan är klar låt den gärna stå i 20–30 minuter innan du serverar den. Ät med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)