Couscouskavring med morötter

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Den absolut saftigaste och smakligaste kavring jag någonsin gjort. Aningen grövre än vanlig kavring. Obs: couscousen ska inte vara svälld utan torr från paketet.

Ingredienser

  • 4 dl filmjölk (3 %)
  • 2 dl gräddfil (12 %)
  • 2 dl brödsirap
  • 1 l rågsikt
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl couscous
  • 2 morötter (125 g)
  • 1 tsk koriander (malda)
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • Ströbröd
  • Smör till smörjning
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader, smörj och bröa 2 st 15 dl avlånga brödformar. Skala och grovriv morötterna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i filerna och sirapen, knåda ihop till en smet med degkrokar. Tillsätt morötterna och blanda allt väl. Fördela den sega smeten i formarna och jämna till ytan. Grädda på nedersta falsen i ca 90-100 minuter. Låt bröden svalna helt invirade i bakdukar, gärna över natten. Kavringen skivas i tunna skivor och går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben