Couscoussallad med haloumi

Serverar: 4-6 portioner

Passar som lunchrätt eller som tillbehör. Haloumi är en cypriotisk ost med fin sälta som steks eller grillas.

Ingredienser

  • 2 dl couscous
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk stora vita bönor, 200g
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 125 g haloumiost
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen, låt den svalna och blanda i lite olivolja. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda dem med couscousen.
    2. Halvera tomaterna och blanda i dem, hacka basilikan och blanda i den. Bryt haloumin i bitar och smörstek dem hastigt runtom tills de blir krispiga. Lägg dem ovanpå couscoussalladen, salta och peppra efter smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben