Couscoussallad med myntayoughurt och halloumi

Serverar: 3-5 portioner

Tid: 20 minuter

Varma sommardagar passar de friska smakerna av citrus, mynta och youghurt perfekt. Drick ett väl kylt vitt vin eller rosé och låtsas att din balkong ligger vid medelhavet...

Ingredienser

  • 4 dl couscous
  • 2 äpplen
  • 2 avokado
  • 1/2 purjolök eller 2 dl hackad gräslök
  • 2 tomater
  • 1 påse färsk spenat
  • 2 dl ruccola
  • 1 dl russin
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka mynta
  • Oliv- eller rapsolja till stekning
  • 2 citroner
  • 1 lime
  • 1/2 vitlök
  • 2,5 dl turkisk youghurt eller annan matlagningsyoughurt
  • 2 halloumiostar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Strimla och vänd i spenaten så att den får ånga med de sista minuterna. Dela äpplen och avokado, strimla löken, grovhacka tomaterna och örtkryddorna.
    2. Ta hälften av myntan, finhacka och blanda med youghurten tillsammans med limesaft och rivet limeskal, pressa ner vitlöken och smaka av med salt och peppar. Ställ svalt.
    3. När spenatcouscousen har svalnat, vänd ner grönsakerna, russinen, resterande mynta, persilja och ruccolan. Pressa över saften av citronerna och blanda salladen väl.
    4. Skiva och stek halloumin i medelvarm panna tills den fått en gyllenbrun färg på bägge sidor. Eller grilla osten. Toppa salladen med osten och servera med myntayoughurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben