Crepes med vaniljkesella och jordgubbar

Serverar: 4 portioner

1 portion = 202 kcal

Ingredienser

  • 1 dl siktad dinkel- eller vetemjöl
  • 2 dl mellanmjölk 1,5 % fett
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 msk margarin flytande, 80 %
  • Fyllning
  • 2 dl vaniljkesella
  • 5 dl jordgubbar
  • 2 tsk citronskal
  • Instruktioner

    Vispa ihop dinkel och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Vispa till en slät smet. Stek pannkakor av smeten, ta 1/2 dl smet per pannkaka. Vik ihop pannkakan till en grotta och fyll den med vaniljkesella, skivade jordgubbar och finrivet citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben