Crêpes Suzette à la Per

Serverar: 4 portioner

En klassisk fransk dessert med apelsin. Passar bra om du vill ha en lite fylligare dessert. Och barnen älskar den, garantarat.

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1/4 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 1 apelsin, skal
  • 1 msk clubsoda
  • Sås
  • 5 apelsiner
  • 100 g råsocker
  • 100 g osaltat smör
  • 5 msk Grand Marnier
  • Tillbehör
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser utom äggen till en slät smet. Knäck sedan ner ett ägg i taget och blanda runt. Låt smeten dra till sig i minst en timme. Precis innan gräddning, häll i clubsodan. Grädda alla crêpes och lägg åt sidan.
    2. Filéa ur klyftorna från 3 apelsiner och spar till såsen.
    3. Låt sockret smälta och karamelliseras lite. Häll i smöret och pressa i saften från 2 apelsiner, riv även ner lite skal. Låt koka ner något i pannan.
    4. Vik crêpen till trekanter och doppa ner ordentligt i såsen. Koka upp och häll i spriten. Tänd på och låt brinna ut. Servera genast med vaniljglass

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben