Crostini med äggsmör och kärleksmarinerad ansjovis

Serverar: 12 portioner

Ägg och ansjovis på lite annorlunda sätt. Vitorna som blir över använder du till sillrätten nedan.

Ingredienser

  • 125 g ansjovisfilé
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 6 hårdkokta ägg
  • 50 g mjukt smör
  • 2-3 msk finhackad dill
  • 12 skivor baguette, skurna på snedden
  • Instruktioner

    Låt ansjovisen rinna av. Blanda olivolja och lök, låt ansjovisen dra i marinaden minst en timme i kylen. Skala och dela äggen, spara vitorna till silluppläggningen. Mosa gulorna med det mjuka smöret och dillen. Sätt ugnen på 225°. Rosta brödskivorna gyllene, låt svalna. Bred äggsmöret på bröden, toppa med ansjovis och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben