Curryfärs i pita

Serverar: 2 portioner

Ingredienser

  • 200 g köttfärs
  • 1/2 tärnad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1/2 grovriven morot
  • 1/2 msk curry
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 dl buljong från tärning (1/4 tärning + 1 dl vatten)
  • salt och peppar
  • 2 pitabröd
  • 1/2 strimlad röd paprika
  • matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    Fräs upp köttfärsen i lite matfett. Lägg i lök, vitlök och morot och fortsätt steka 3-4 minuter. Krydda med curry och cayenne. Häll på buljongen och låt koka på låg värme ca 5 minuter. Om det behövs kan man tillsätta lite mer vatten. Smaka av med salt och peppar. Värm pitabröden i ugnen eller i grill. Lägg i köttfärs och paprikastrimlor samt lite yoghurt. Servera med en god sallad på gröna blad eller tomater. Istället för pitabröd kan curryfärsen serveras med kokt ris.

    Liknande recept

    5
    1 h 5 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben