Curryfisk med tomater

Serverar: 4 portioner

Fisk och curry smakar gott tillsammans...

Ingredienser

  • 400-600 g färsk eller djupfryst vit fiskfilé
  • 1 tsk salt
  • 25 g smör eller margarin
  • 1-3 tsk curry, styrkan avgör
  • ca ½ dl vatten
  • 2-3 hackade tomater
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt först potatis på kokning.
    2. Skölj och låt färska filéer rinna av. Skär dem i bitar. Eller skär djupfryst, lätt tinat fiskblock i ungefär 2 cm tjocka skivor. Strö salt över fisken.
    3. Smält matfettet i en låg, vid panna och rör i curry. Lägg i och vänd fiskbitarna/skivorna i curryfettet.
    4. Häll i vatten. Sjud fisken under lock på svag värme 5-10 minuter eller tills den är vit rakt igenom.
    5. Fördela tomathacket över curryfisken och strö över persilja. Servera med ärter och pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben