Currygryta med fläskkött

Serverar: 4 portioner

En god gryta har vi fått recept på från Henrik. Den passar utmärkt på hösten och innehåller både kål och äpple. Grytan kryddas enkelt med indisk currypasta som är fyllig i smaken och har lite hetta. Bra att ta till när man har begränsat kryddförråd. Basmatiris, sallad och chutney passar bra till.

Ingredienser

  • 500 g benfri fläskkarré
  • 1 liten klyfta vitkål ( 300 g)
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 3 - 4 msk Tikka Masala currypasta (Sharwoods)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 äpplen
  • Instruktioner

    1. Putsa bort fett och hinnor från köttet. Skär köttet i strimlor. Strimla vitkål och lök. Fräs lök och vitkål i smör. Lägg över i en gryta. Bryn sedan köttet i smör i en stekpanna och salta. Lägg över grytan. 2. Blanda ner currypasta och buljongtärning. Tillsätt vatten, crème fraiche och låt koka på svag värme under lock 15-20 min. 3. Kärna ur och skär äpplena i bitar och blanda ner dem i grytan. Koka ytterligare ca 5 min. Smaka av och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben