Currygryta med kyckling och tomater

Serverar: 4 portioner

Den här jättegoda grytan är söt, krämig och lagom het. Indisk gryta när den är som bäst!!!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk curry
  • 1 stor sötpotatis
  • 4 kycklingbröst
  • 400 g kokosmjölk
  • 100 g körsbärstomater
  • Garnering
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Hacka gul lök och vitlök. Stek den hackade löken och vitlöken i oljan i 5 minuter utan att de tar färg. Salta och peppra, rör ner curryn i den stekta löken och vitlöken och låt det fräsa några minuter till. Skala och tärna sötpotatisen och skär kycklingbrösten i ganska små bitar. Tillsätt den tärnade sötpotatisen och kycklingbrösten i lökfräset och fräs det en liten stund på inte för hög värme. Häll över kokosmjölken och låt puttra i 10-15 minuter, lägg sedan i de hela körsbärstomaterna och låt koka ytterligare 2 minuter. Garnera grytan med färsk koriander
    2. Servera rätten med en sallad och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben