Serverar: 8-10 portioner
Detta recept på currygryta med lamm smaksätts med en torr curry av hela kryddor som rostats och malts. Denna sats kan dubblas så har man en gott currypulver till annat. Glöm då inte att lägga till gurkmeja och paprika. Även här kan köttslag varieras ex. viltkött, älgkött osv. Grönsaker som blomkål, potatis och bönor blir lätt en god vegetarisk variant. Liksom Quorn och torkat sojaprotein. Servera med basmatiris, yoghurtsås, naan, papadams och sallad.
Rosta de hela kryddorna i en varm, torr stekpanna i cirka 4 minuter tills de är bruna men ej brända. Krossa dem i en mortel eller mixa dem i en kaffekvarn. Glöm ej att göra rent kvarnen noga då kaffet annars smakar klart annorlunda. Blanda med gurkmeja och paprika och du har en torr curry. Grön kardemumma tillsättes hel till grytan. Skala och finhacka lök, vitlök, ingefära och chilifrukt. Enklast är att köra dem i mixer. Fräs lök, vitlök, ingefära, chilifrukt med den torr curry i olja cirka tio minuter. Tillsätt lite lamm i taget så att inte temperaturen sjunker för snabbt. Skär tomater i grova bitar och tillsätt med vatten lite taget. Tillsätt curryblad och låt koka på medelvärme i cirka två timmar. Smaka av med någon tesked salt, socker samt citronsaft.