Curryräkor

Serverar: 4 portioner

Lättlagad rätt med en exotisk smak av curry och tabasco.

Ingredienser

  • 750 g färska eller frysta räkor ( 300 g rensade räkor)
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • ½ tsk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 dl tjock grädde
  • Ett stänk tabasco
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Tina och rensa räkorna. Skala och finhacka löken.
    2. Smält matfettet och låt löken fräsa en stund. Tillsätt curryn och låt den fräsa tillsammans med löken.
    3. Strö över vetemjölet. Rör ner tomatpurén och späd med vatten och grädde. Låt såsen koka i ca 3 minuter.
    4. Krydda med tabasco, salt och peppar.
    5. Lägg ner räkorna och persiljan. Låt alltsammans bli genomvarmt. Servera genast.
    6. Gott till är kokt ris eller färsk pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben