Dadel- och äppelmuffins

Serverar: 12 portioner

Glutenfria saftiga muffins. Råsockret ger dessa muffins en skönt knaprig karaktär.

Ingredienser

  • 15 g glutenfritt mjöl
  • 2 tsk glutenfritt bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 90 g rumsvarmt smör
  • 4 msk ljusbrunt socker
  • 1 urkärnat och rivet äpple
  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 150 g urkärnade och finhackade dadlar
  • Topping
  • 3-4 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader. Sikta ned mjölet, bakpulvret och kanelen i en bunke. Tillsätt smör, socker, äpple, ägg och mjölk och rör till en slät smet. Rör ned de hackade dadlarna.
    2. Fördela smeten i 12 muffinsformar och jämna till ytan. Strö råsocker ovanpå och baka i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills muffinsen har rest sig och känns fasta i mitten. Ta ut muffinsen och lägg dem på ett galler för att svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben