Dansk pannbiff i tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fick nöjet att äta denna rätt hos min faster i Danmark.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1½ hackad gul lök
  • ½ tsk oregano
  • 1 burk (240 g) krossade tomater
  • ½ dl riven ost
  • 1 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tomater, skivade
  • Salt
  • Peppar
  • Smör (margarin) att steka i
  • Instruktioner

    1. Blanda färs, lök och oregano i en skål. Forma till biffar (4-6 st).
    2. Stek biffarna i 10 minuter på vardera sida.
    3. Lägg tomatskivorna på biffarna och häll över de krossade tomaterna.
    4. Blanda vetemjölet med lite vatten, häll över så det blir en lite tjockare sås.
    5. Smaksätt med salt och peppar.
    6. Pudra över osten.
    7. Småsjud i 10 minuter innan servering.
    8. Servera med ris eller kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben