Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
Har alltid gjort frikadeller istället för köttbullar när ungarna var små. De tyckte det var jättegott med smörgås med frikadeller och majonäs.
Lägg färsen i en skål. Blanda i saltet och rör tills färsen är seg - det betyder att färsen ändrar konsistens och blir fastare. Skala löken och riv den fint på ett rivjärn. Rör ner det i färsen. Rör i peppar och vetemjölet samt ägget. Häll lite av mjölken i färsen och blanda ordentligt. Blanda i resten av mjölken lite i sänder och rör färsen smidig. Ställ in bunken i kylskåp ca. 30 min. Rör i färsen, häll i lite mjölk om den är fast. Forma färsen med en liten matsked och stek dem i lite smör och olja i ca 2 min på varje sida. Stek dem ytterligare 5 min på varje sida tills de är genomstekta. Servera med brun sås och kokt potatis. Potatissallad.