Den röda fisken

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Härlig vardagsfisk som går hem hos de flesta och är enkel att göra. I originalreceptet föreslås ris som tillbehör men jag brukar servera den med potatis

Ingredienser

  • 600 g gös eller torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 purjolök
  • 100 g smör
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl fiskbuljong av tärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk senap
  • 1 tsk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Halvtina fisken om den är djupfryst. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär fisken i mindre bitar och strö på salt. Skölj och finstrimla purjolöken. Fräs den i smöret i några minuter. Lägg fiskbitarna i en ugnssäker form med purjolök emellan.
    3. Blanda créme fraiche, fiskbuljong, tomatpuré, senap och potatismjöl. Häll blandningen över fisken. Låt stå i ugnen i 30-40 minuter.
    4. Denna rätt går bra att frysa!

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lär dig laga god fisk
    Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben