Digestivekakor med choklad och kokos

Serverar: 40 portioner

Tid: 20 minuter

Helt underbara kakor! Kan göras med eller utan kokos. Serveringstips: Nybakade kakor med vanlijglass!

Ingredienser

  • 3 dl krossade digestivekex
  • 1 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smör - mjukt men inte smält
  • En liten burk (400 g) sötad kondenserad mjölk
  • 1 tsk vanlijextrakt eller pulver
  • 2 dl krossade chokladbitar
  • ev 1-2 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Krossa digestivekexen till fina smulor. Blanda kex, mjöl och bakpulver i en ganska stor skål.
    2. I en annan skål, vispa ihop sötad kondenserad mjölk och smör, och rör sedan ner vanlijen.
    3. Rör ner det flytande i det torra och rör till en jämn smet (kan finnas lite klumpar från kexen!) Rör ner choklad och eventuellt kokos.
    4. Klicka ut teskedsstora klickar på bakplåtspappersklädd plåt - lämna lite mellanrum mellan kakorna så att de inte växer ihop i ugnen!
    5. Grädda 12-14 min på 175 grader C.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben