Dilldoftande kräftgryta

Serverar: 4 portioner

En snabblagad fiskgryta som får klassisk smak av dillfrön och tomat.

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé, t.ex. kolja
  • 1 gul lök
  • 5 dl Kelda tomatsoppa
  • 2 tsk dillfrön
  • 360 g kräftstjärtar, 1 burk
  • 150 g sockerärter
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i stora bitar och strö över salt. Skala och klyfta löken. Låt kräftstjärtarna rinna av. Halvera sockerärterna.
    2. Koka upp soppan med dillfrön och peppar. Lägg i fisk och lök och låt det koka på svag värme 2-3 min.
    3. Lägg i kräftstjärtar, sockerärter och dill. Låt det koka i ytterligare 1 min. Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    4. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben