Dillgravad strömming

Tid: 1 dag

Detta är en enkel och jättegod strömmingsrätt som passar både till jul, påsk, midsommar och alla andra tillfällen. Det är enkelt och jättegott. Gott på buffébordet samt som förrätt till grillat Den är väldigt hållbar - bevara den i kylen så håller den 14 dagar.

Ingredienser

  • ½ kg strömmingsfilé
  • 3/4 kkp salt
  • 1½ dl vatten
  • 1½ kkp socker
  • 1 msk ättika 24%
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1-2 röda lökar
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Varva strömmingsfiléerna med saltet och låt stå i 1½ timme. Skölj strömmingen väl och låt rinna av. Dra skinnet av filéerna. Koka lagen på vatten, socker, ättika, vit och svartpeppar och låt den kallna.
    2. Varva fileérna med riklig mängd av både dill och hackad röd lök. Slå lagen över och låt stå svalt med en öppen glipa. Strömmningen är färdig på drygt ett dygn.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben