Dillpesto

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 5 minuter

Svensk variant av den italienska klassikern, jättegod att ringla över din favoritsallad, eller som kall sås till mina grekiska biffar.

Ingredienser

  • 1 dl dill
  • ½ dl olivolja
  • 1 dl sötmandlar
  • 1 dl riven prästost eller liknande
  • 1 krm cayennpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Grovhacka dillen och mandlarna. Mixa dill och mandel med en handmixer eller vanlig mixer, häll i oljan i en fin stråle under tiden du mixar. Blanda i den rivna osten, smaka av med kryddorna. Eventuellt kan saltet uteslutas om osten är salt.. smaklig sås!
    2. Tips, byt ut oljan mot naturell yoghurt om du vill ha en smalare dillpesto, det blir jättebra det med.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Simon94 31 juli 2009

    Hittade det här skulle göra något med dill som huvudingrediens eftersom jag har odlat mer dill än jag kan göra av med. Det blev gott faktiskt. smakar ungefär som vanlig pesto. Jag tog parmesan istället för prästost.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben