Dillstuvad gäddfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Här en relativt snabblagad rätt med filead gädda, torsk eller lake. Vi tycker mycket om den och är även omtyckt av barnen, som kanske inte är så förtjusta i fisk.

Ingredienser

  • 0.75 kg filé av gädda, torsk eller lake
  • 1½ msk margarin
  • 1½ msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk eller gräddmjölk
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 knippa dill
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i 3 cm breda bitar.
    2. Lägg bitarna i kallt vatten, så mycket att det täcker. Tillsätt 2 tsk salt/liter vatten. Låt fisken koka upp och slå bort spadet. Spola av fisken som hastigast.
    3. Smält matfettet i en rymlig kastrull. Rör ner mjölet. Späd med mjölk el gräddmjölk, smaka av med salt. Lägg i pepparkornen.
    4. Flytta över fiskbitarna i såsen och låt rätten sjuda ca 10 minuter.
    5. Servera med klippt dill över kokt potatis, råkostsallad eller ärter eller bönor till.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben