Här en relativt snabblagad rätt med filead gädda, torsk eller lake. Vi tycker mycket om den och är även omtyckt av barnen, som kanske inte är så förtjusta i fisk.
Ingredienser
0.75 kg filé av gädda, torsk eller lake
1½ msk margarin
1½ msk vetemjöl
3 dl mjölk eller gräddmjölk
10 kryddpepparkorn
1 knippa dill
1 tsk salt
Instruktioner
- Skär fisken i 3 cm breda bitar.
- Lägg bitarna i kallt vatten, så mycket att det täcker. Tillsätt 2 tsk salt/liter vatten. Låt fisken koka upp och slå bort spadet. Spola av fisken som hastigast.
- Smält matfettet i en rymlig kastrull. Rör ner mjölet.
Späd med mjölk el gräddmjölk, smaka av med salt. Lägg i pepparkornen.
- Flytta över fiskbitarna i såsen och låt rätten sjuda ca 10 minuter.
- Servera med klippt dill över kokt potatis, råkostsallad eller ärter eller bönor till.
- Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (0)