Ett nyttigt surdegsbröd med hela korn. Brödet tar 2 dagar att baka.
Ingredienser
Skållning
7 dl vatten
5 dl fullkornsmjöl dinkel
2 dl linfrön
Surdeg
1 msk honung
25 g jäst
2 dl vatten
3 dl fullkornsmjöl dinkel
Deg
1/2 dl olja
1/2 dl honung
25 g jäst + lite vatten
1 msk salt
2 dl solroskärnor
4 dl kokta helkorn dinkel
13-15 dl siktat dinkelmjöl
Ett gott och saftigt bröd fast jag glömde de kokade dinkelkornen! :) Tog knappt 750 g siktat dinkelmjöl. Degen hårdarbetad men det gick bra i min hushållsassistent. Fick lirka lite med degmassan. Nästa gång tar jag med dinkelkornen och minskar siktat dinkelmjöl til max 500g. Provar mej fram. Tack i alla fall för receptet! :9