Dinkelbröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 10 minuter

Det här är ett bröd som jag kan rekommendera. Är gott dessutom.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 10 dl ljummet vatten
  • 3 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 5 dl fullkornsdinkel
  • 20 dl vetemjöl special lite till utbaket
  • Strö över flingsalt
  • Instruktioner

    Lös jästen i vattnet. Rör i salt och socker. Tillsätt sist allt mjöl och arbeta degen väl i ca 10 minuter. Täck över degen och låt jäsa till dubbel storlek ca 2 timmar. Sätt ugnen på 220º. Forma degen till längder. Skär varje längd i 10 bitar. Pensla med vatten, strö över salt och klipp 10 - 15 mm.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lillawe 26 januari 2009

    Jättegott!

    Kockpappa 28 januari 2012

    Tack skall du ha ha för att det smakade gott. Må så gott. Vi höres senare. Kockpappa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben