Dinkelbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Ett bröd gjort på dinkelmjöl och hela frön, därav lågt GI

Ingredienser

  • ½ paket jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • ½ dl olivolja
  • 2 krm havssalt
  • 1 stor morot
  • 1 msk akaciahonung
  • 1½ dl hela, kokta dinkel korn
  • 15 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl blandade, hela frön
  • Instruktioner

    Dinkelkornen behöver koka i ca 20 minuter för att bli mjuka. Skala och riv moroten. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, morot, honung och dinkelkorn. Arbeta ner mjölet efterhand. Låt degen jäsa i 45 min. Smörj en stor form. Häll ner degen och strö på de blandade fröna, låt jäsa ytterligare i 30 min. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader. Låt brödet svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben