Doroteas vitkåls- och köttfärsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Det här receptet fick jag av min faster för länge sedan. Och det är en favorit i vår familj.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 300 g blandfärs
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1½ msk soja
  • Vitpeppar
  • 1½ tsk salt
  • 1½ tsk senap
  • ½ vitkålshuvud
  • Instruktioner

    1. Fräs färsen och den hackade löken. Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölken, tillsätt senap och kryddor. Strimla vitkålen och bland i den i färsröran. Koka under lock i 10 minuter.
    2. Servera med kokt potatis och sojasås.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    catlover 1 september 2009

    Tack för ett gott recept, påminner lite om kålpudding som jag bara älskar så det blir högsta betyget från mig.

    LillSnuttan 1 september 2009

    Roligt att det smakade bra :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben